АКТИВНО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КОНДЕНЗНА ВЛАГА ОТ АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА

Традиционните методи за борба с образуването на кондензна влага в алуминиеви дограми не винаги дават ефект,защото са пасивни. Принципа на работа е в загряването вътрешната страна на дограмата до температура равна на стайната. Вследствие на загряването образуването на конденз става невъзможно независимо от влажността на въздуха в помещението.
Предлагаме ви изпитано средство,гарантиращо окончателното премахване на кондензната влага със сигурен ефект при всички видове дограми, независимо дали са вече монтирани или нов монтаж. Специално произведен гъвкав нагревателен контур ( НК ) предназначен за монтаж в “щипката” прикрепваща стъклопакета. Мощността и всички останали параметри на НК са така съобразени, че при работа дограмата е предпазена 100% от конденз независимо от температурите и атмосферните условия извън помещението. Веднага възниква въпроса за целесъобразността и разхода на електроенергия. Вероятно щом четете тези редове, вече имате горчив опит с кондензираща алуминиева дограма. Това което можем само да добавим е, че и
най-евтината алуминиева дограма предпазена с НК през зимата не прави дори капка конденз, като цената на НК плюс цената на дограмата остават по-ниски от цената на дограма с термомост. Освен това не са редки случаите когато се налага монтаж на НК дори и в дограма с термомост.

РАЗХОД НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ

Инсталираната мощност е 0,02 кw на линеен метър. В един средноголям вратопрозорец се монтирт около 15 метра НК което преави 0.3 kW инсталирана мощност.Тъй като работата на контура се контролира от терморегулатор, практически НК работи приблизително през 20% от денонощието. Или за едно денонощие ще се изразходят 1.44 kW/h електроенергия за пълното обезпечаване на вратопрозореца против конденз. Практически почти целия този разход на електроенергия е за отопление на вътрешния слой на дограмата и оттам за въздуха в помещението. Или образно казано част от отоплението на помещението е монтирано в дограмата. Ниската експлоатационна цена е съчетана с ниска цена като себестойност на НК.


Окръжна болница гр. Стара Загора - хирургично отделение

КАЧЕСТВА НА НК
  1. Минимален,пренебрежимо нисък разход на електроенергия.
  2. Ниска работна температура.
  3. Устойчив на влага, алкално и киселинно въздействие.
  4. Абсолютна безопасност от пожар,токов удар, вредни електромагнитни полета.
  5. Изключително висока надеждност при дълготрайна експлоатация.Фирмата дава 5 ГОДИНИ гаранция за работата на всеки контур.Практическите експлоатационни възможности са над 20 г.
  6. Бърз и лесен монтаж в нови или вече монтирани дограми.
  7. Ниска себестойност.Цената за монтаж на НК в в дограмата при всички случаи не надхвърля разликата в ценитемежду между обикновената дограма и прекъснатия термомост. Като Вече преработената дограма е с по-добри показатели от термостата. В подкрепа на това е факта,че нерядко се налага монтаж на НК в дограма с термостат.


Едно от най -големите предимства на системата е че след монтажа на НК по дограмата не остават никакви видими следи.